sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Geschiedenis


U op leeftijd heeft een lange geschiedenis, al werken we nog maar heel kort onder deze naam. De missie om ons hard te maken voor de belangen van de senioren in Utrecht-Stad is onveranderd.

Cosbo-Stad-Utrecht is in 1975 ontstaan als samenwerkingsverband van de drie lokale afdelingen van ANBO, PCOB en KBO. Dit om effectiever voor de belangen van ouderen in de stad op te komen en centraal aanspreekpunt te zijn voor de gemeente en andere instanties. Begin 2016 is de formele band tussen de lokale ouderenbonden en COSBO losgelaten, maar de nauwe relatie is gebleven.

ACO is in 1990 ontstaan met als doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het seniorenbeleid in Utrecht en de gemeente Utrecht en organisaties die zich richten op senioren daarover te adviseren. Van adviseur heeft ACO zich een paar jaar geleden omgevormd tot platform voor Utrechtse senioren, organisaties die werkzaam zijn voor senioren en beleidsmakers rond thema’s die Utrechtse senioren belangrijk vinden.

Sinds 1 januari 2023 zijn COSBO-Stad-Utrecht en seniorenplatform ACO samen verdergegaan onder de voorlopige naam COSBO-ACO. Vanaf 2 oktober 2023 is onze nieuwe naam U op Leeftijd.