sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Nieuws

Algemeen

Manifest bezuinigingen gemeente Utrecht

Op 17 april ontvingen wij van de gemeente Utrecht een mail over de komende bezuinigingen. In ons Manifest geven wij aan wat onze standpunten en suggesties zijn ten aanzien van senioren in Utrecht.

Lees meer

Algemeen

Verslag bijeenkomst over woon-gemeenschappen in Utrecht

Wat is er nodig om bestaande woongemeenschappen van senioren in Utrecht te laten bloeien? Deze vraag stond centraal op 25 april.

Lees meer

Wonen

55-Plus, woon bewust! De Woonadviseur helpt daarbij.

In Nederland wonen we steeds langer zelfstandig thuis. Dat brengt nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee. Utrechtse ouderen kunnen vanaf nu met hun vragen over wonen terecht bij de Woonadviseur Ouderen 55 plus.

Lees meer

Wonen

Uitnodiging voor 25 april 2024: ‘Hoe vitaal zijn de Utrechtse woongemeenschappen?’ 

Wij nodigen je uit voor een boeiende bijeenkomst rond de vraag: ‘Hoe vitaal zijn de Utrechtse woongemeenschappen?’ op donderdag 25 april 2024 in de theaterzaal van het Amadeus Lyceum vanaf 15.15 uur.

Lees meer

Algemeen

Inloop-bijeenkomsten U op leeftijd

(Net)werkgroep-leden van U op leeftijd en andere geïnteresseerden kunnen maandelijks informeel met elkaar in gesprek gaan, ervaringen uitwisselen en op de hoogte blijven van wat er speelt. Of gewoon even bijpraten bij een kop koffie.

Lees meer

Actief en veilig mee blijven doen

Bel gratis de DigiHulplijn

Goed om te weten: er is een telefoonnummer dat je zes dagen per week gratis kunt bellen met vragen over digitale problemen.

Lees meer

Mobiliteit

Verlenging gratis ov-abonnement

Senioren die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor een gratis ov-abonnement voor de (buurt)bus en tram in de provincie Utrecht tot eind 2024.

Lees meer

Algemeen

Fijne feestdagen!

U op leeftijd wenst iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk Nieuwjaar!

Lees meer

Wonen

Een woongroep, iets voor mij?

Je leest er regelmatig over, en je vraagt je misschien af: gemeenschappelijk wonen, is dat iets voor mij?

Lees meer

Zorg

Valpreventie 65 plussers

U op leeftijd bezocht het symposium van sterkz.org, met de titel ‘Breng vallende ouderen in evenwicht’.

Lees meer

Algemeen

Natuurgebied Zuilen toegankelijk

De gemeente Utrecht wil natuurgebied Zuilen opnieuw inrichten. U op leeftijd dacht mee over toegankelijkheid en bereikbaarheid.

Lees meer

Algemeen

Utrechtse regenboog ouderen centraal op LATER Symposium

Op maandagmiddag 11 december vindt in Theater ZIMIHC Zuilen een informatief en interactief symposium plaats waar LHBTI+ ouderen uit Utrecht centraal staan.

Lees meer

Algemeen

Yvon Hoogendijk stelt zich voor

Sinds 1 oktober jl. ben ik directeur van U op leeftijd, de belangenbehartiger voor de senioren in Utrecht-Stad

Lees meer

Algemeen

U op leeftijd maakt nieuwe start

U op leeftijd is de nieuwe naam van de organisatie die in Utrecht-Stad opkomt voor de belangen van senioren. Per 1 oktober 2023 heeft de organisatie bovendien een nieuwe directeur.

Lees meer

Algemeen

Nieuwe naam en directeur

Op 2 oktober onthullen wij in het bijzijn van wethouder Linda Voortman onze nieuwe naam. Sinds januari dit jaar zijn COSBO-Stad-Utrecht en ACO versmolten tot één organisatie die zich inzet voor de belangen van senioren in Utrecht.

Lees meer

Zorg

In gesprek over gezondheid

Uit de gegevens van de Volksgezondheid Monitor 2020 van de gemeente Utrecht blijkt dat ouderen met een migratieachtergrond een slechtere gezondheid ervaren dan hun leeftijdgenoten zonder migratie-achtergrond.

Lees meer

Actief en veilig mee blijven doen

Parkeerbeleid brengt ouderen in de problemen

Tot nu toe kunnen bezoekers in Utrecht parkeergeld betalen via de fysieke parkeermeters in de straat. Door een speciale code in te typen in de parkeermeter, kunnen zij gebruik maken van een kortingsregeling.

Lees meer

Algemeen

Jos Brink Prijs voor Roze 50+ ambassadeurs

Minister Dijkgraaf (OCW) heeft de Jos Brink Oeuvreprijs uitgereikt aan de vrijwillige ambassadeurs van stichting Roze50+. Zij zetten zich in voor de belangen, de leefsituatie en het welzijn van lhbtiq+ouderen.

Lees meer

Algemeen

Seniorenburgemeester komt graag op de koffie!

Corrie Huiding kent Utrecht door en door. Als seniorenburgemeester zet zij zich op vrijwillige basis in om het belang van ouderenbeleid onder de aandacht te brengen en te houden. Nodig haar gerust uit!

Lees meer

Actief en veilig mee blijven doen

Digitale drempel

Afgelopen maart was onze Werkgroep Informatie & Communicatie aanwezig bij de Raads Informatie Bijeenkomst (RIB) over de Digitale Stad. Want de snel toenemende digitalisering kan voor mensen op hogere leeftijd een drempel zijn om mee te doen.

Lees meer

Algemeen

‘De Plusgids is een onmisbaar boekje’

De Plusgids wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Ouderen en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids.

Lees meer

Algemeen

Seniorenorganisaties COSBO-Stad-Utrecht en ACO bundelen hun krachten

Per 1 januari 2023 vormen belangenbehartiger COSBO-Stad-Utrecht en seniorenplatform ACO één organisatie onder de voorlopige naam COSBO-ACO.

Lees meer