sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Wonen

55-Plus, woon bewust! De Woonadviseur helpt daarbij.

In Nederland wonen we steeds langer zelfstandig thuis. Voor veel mensen is dat een fijn vooruitzicht. Maar het brengt ook nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee.  
Utrechtse ouderen kunnen vanaf nu met hun vragen over wonen terecht bij de Woonadviseur Ouderen 55 plus.

Bereid je voor 
De slogan: 55plus, woon bewust! maakt helder waar de Woonadviseur voor staat: inwoners van Utrecht worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst én welke woonsituatie dan past. Wordt je woning op een bepaald moment te groot of de trap te hoog? Wat als jezelf of je partner te maken krijgt met lichamelijke of andere problemen? Welke voorzieningen zijn er in de buurt? Wonen er familieleden of bekenden die kunnen helpen?
Als je op tijd start met nadenken over dit soort scenario’s en mogelijke oplossingen, ben je beter voorbereid. Dat helpt! Soms zijn er nu al stappen te zetten, zoals inschrijven op DAK (voorheen WoningNet), je huis aanpassen of verkennen welke (andere) woonvormen er zijn. De Woonadviseur kan je adviseren over hoe je alles voor jezelf op een rij zet, zodat je een doordachte keuze kunt maken. 

Hulp bij verhuizen 
Ook als je al weet dat je graag zou verhuizen, kun je bij de Woonadviseur terecht. Zij helpen je zoeken naar de juiste instanties, mogelijk geschikte woonvormen, welke voorrangsregelingen er zijn, of er passende nieuwbouw komt en met het omgaan met alle digitale informatie. Zo nodig helpen zij met het zoeken naar een nieuwe woning, bijvoorbeeld door je woonwensen dagelijks te vergelijken met het woningaanbod op DAK. 

Telefonisch spreekuur 
Heb je woonvragen? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met het team van de Woonadviseur Ouderen. Deze dienstverlening is gratis. Er is een telefonisch spreekuur voor ouderen van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, telefoonnummer: 030-23 61 804 

E-mailadres: info@woonadviseur55plus.nl 
Website: woonadviseur55plus.nl 

De Woonadviseur Ouderen 55+ is de opvolger van de Verhuisadviseur Senioren Utrecht. De gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties zijn opdrachtgever.