sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Algemeen

‘De Plusgids is een onmisbaar boekje’

Hij is er weer! De nieuwe Plusgids. Dit handige boekje wordt ieder jaar geactualiseerd en wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Vooral ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids. 

Wegwijzer naar een leuker en gemakkelijker leven
Het voorwoord in de Plusgids is dit jaar geschreven door onze seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp: ‘Mijn kleinzoon van 8 jaar groeit op met computers. Als hij later oud is, kost het hem geen enkele moeite om online de weg te vinden in deze wereld. Dat geldt niet voor de ouderen van vandaag de dag. In onze jeugd ging alles nog met pen en papier. Begrijp me goed: ik ken mensen van 90 jaar die superhandig zijn met de computer. Maar ook mensen van 65 die er totaal niet mee overweg kunnen. Voor deze groep, en die is best groot, is de Plusgids een onmisbaar naslagwerk. Juist voor oudere inwoners van de stad is het immers extra belangrijk om de weg te weten op het gebied van zorg en welzijn. Als ze die informatie alleen via de computer kunnen vinden, lopen ze van alles mis wat hun leven gemakkelijker en leuker maakt.’ 

Inwoners van Utrecht kunnen het boekje gratis afhalen
De Plusgids 2023 is online beschikbaar en wordt rondgebracht in de stad. Inwoners van Utrecht kunnen het boekje gratis afhalen bij buurtteams, buurthuizen, woonzorgcentra, bibliotheken, gezondheidscentra, huisartsen en bij U Centraal.