sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Algemeen

Yvon Hoogendijk stelt zich voor

Yvon Hoogendijk (op de foto 2e van rechts in gesprek met haar voorganger Theo Wennekes en collega Annemie van Antwerpen):

“Sinds 1 oktober jl. ben ik directeur van U op leeftijd, de belangenbehartiger voor de senioren in Utrecht-Stad.

Ook vandaag vereenzamen er Utrechtse senioren. Moeten echtparen elkaars billen wassen. Kruipen homofiele mensen weer in de kast als zij noodgedwongen naar een tehuis moeten verhuizen. Kunnen senioren hun tuin niet meer bijhouden. Daarom heb ik als woonadviseur jaren energie gestoken in de bouw van betaalbare woonvormen, met oog voor deze senioren.

Het woord OV staat tegenwoordig gelijk aan geldverslinding. Maar dat is het natuurlijk niet. Mobiel blijven is, vooral voor senioren, van levensbelang. Daarvoor moeten wij op de bres blijven springen. Als wethouder van de gemeente Bunnik met in mijn portefeuille verkeer en vervoer heb ik kennis en ervaring opgedaan rond de Utrechtse vervoersproblematiek. Deze kennis zet ik graag in, in ons netwerk.

De kosten voor de zorg stijgen dit jaar met een immens bedrag. Als wij niet opletten, wordt onze zorgstelsel verkwanseld. Met samenwerkingspartners van U op leeftijd kan ik aandacht vragen voor preventie en zorgzaamheid.

Bewonersinitiatieven en burgerparticipatie hebben steeds meer impact op de leefbaarheid en gezondheid van onze leefomgeving. Zij zorgen voor actieve gemeenschappen. In het recente verleden heb ik vrijwilligersorganisaties helpen ondersteunen. Deze prachtige mensen hebben vaak tomeloze energie. Initiatieven van onderop voor en door senioren moeten worden gezien, gerespecteerd en een handje worden geholpen.

De voorlopers van U op leeftijd, Cosbo-Stad-Utrecht en ACO, hebben samen ruim 75 jaar ervaring met belangenbehartiging. Met vallen en opstaan trachtten zij het gemeentebeleid seniorproof te maken. En dat blijven wij doen. Er zullen tegenslagen komen. Zo realistisch ben ik ook. Niet elk probleem kan worden opgelost. Echter, ik ga met lef uitdragen waar U op leeftijd voor staat.

Ik ga luisteren naar senioren en samen met hen zorgen voor beweging en groei in Utrecht. Samen met medewerkers en vrijwilligers zal ik zorgen dat hun eenzaamheid vermindert, voor hen woningen worden gerealiseerd en hun mobiliteit gewaarborgd blijft. En ik wil dat dit prachtige kleine stukje aarde leefbaar blijft voor vele generaties na ons. Daar ga ik voor.

Kortom, ik geloof in de kracht van mensen, ik geloof in onze democratie en ik geloof in onze veerkracht. En wat U op leeftijd de afgelopen jaren heeft bereikt, geeft mij hoop voor wat we morgen moeten en kunnen bereiken.”