sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Actief en veilig mee blijven doen

Proef: parkeervergunning thuiszorg 

Organisaties voor thuiszorg kregen onlangs van de gemeente het bericht dat voor hen een nieuwe (tijdelijke) Parkeervergunning Zorgverlener is ingesteld. Hiermee kunnen hun medewerkers tijdens hun werk in de hele gemeente Utrecht parkeren. U op leeftijd heeft zich afgelopen half jaar hard gemaakt voor deze regeling. We zijn erg blij dat dit nu resultaat oplevert.  

Waarom een nieuwe vergunning?  
Tot nu toe konden thuiszorgmedewerkers via hun cliënten gebruikmaken van de parkeerkorting. Maar niet alle bewoners van Utrecht zijn, om welke reden ook, aangesloten bij de parkeerapp. Dat geldt onder meer voor veel oudere bewoners. Nu kunnen zorgverleners zelf een vergunning aanvragen. De nieuwe oplossing is een proef tot eind 2025.  

Voorwaarden  
Aan de nieuwe vergunning is een aantal voorwaarden gesteld. Zo is deze gekoppeld aan een vast kenteken. De thuiszorgorganisatie waar de zorgverlener voor werkt, moet gevestigd zijn in de gemeente Utrecht en ingeschreven staan in het Landelijk Register Zorgaanbieders. Een deel van de cliënten moet wonen in een betaald parkeren gebied in de gemeente Utrecht. In 2024 kost de vergunning € 90,92 voor drie maanden (kwartaal).  

Verder ontwikkelen 
De bedoeling is dat de vergunning ook na 2025 beschikbaar blijft, al dan niet in aangepaste vorm. Daarvoor houdt de gemeente een enquête onder de thuiszorgorganisaties. Ook wordt gekeken of de vergunning voor een bredere groep zorgverleners kan gelden en of er een bedrijfsvergunning mogelijk is.  

Vragen? Stel ze aan de gemeente via Algemene parkeervraag | Gemeente Utrecht of bel 14030.