sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Tips en adressen

Stof tot nadenken 

Nieuwe ideeën, kennis, fantasieën: zij houden de mens mentaal lenig en gezond. het beste bevalt. In Utrecht zijn er ontelbare mogelijkheden om je hersenen actief te houden. We noemen er een paar: 

Informatie en vaardigheden
U-Centraal biedt cursussen en bijeenkomsten aan. Je krijgt nuttige informatie of leert vaardigheden die je helpen bij specifieke gebieden en momenten in je leven. Denk aan omgaan met geld rond je pensioen of een workshop leuke dingen doen. Er zijn ook cursussen voor mensen die de Nederlandse taal minder goed spreken. Kijk voor meer informatie op www.u-centraal.nl of bestel het groepenboekje via groepen@u-centraal.nl of T 030-2361770. 

Zingeving en levensvragen
De organisatie ‘Zin in Utrecht’ biedt inwoners van de stad ondersteuning bij zingeving, levensvragen en spiritualiteit. Dit doet zij in de vorm van individuele gesprekken en door het organiseren van bijeenkomsten. In 2022 zijn er in acht Utrechtse wijken elke maand bijeenkomsten waarin zingeving en ouder worden centraal staan. Daar kun je als senior samen met leeftijdsgenoten bezig zijn met innerlijke groei in balans. De bijeenkomsten zijn kosteloos; wijkhoppen is toegestaan. Professionals en vrijwilligers in de hulpverlening kunnen er terecht voor een uitgebreid trainings- en scholingsaanbod. Geïnteresseerd? Kijk eens op de site of bel: 030-6626814.    

Colleges voor iedereen
Via Oud Geleerd, Jong Gedaan volgen senioren interactieve colleges die door studenten worden gegeven. Dit kan tijdens bijeenkomsten die worden georganiseerd en via internet. De colleges zijn er voor iedereen: je hoeft niet al een studie achter de rug te hebben om met plezier te kunnen deelnemen.