sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Tips en adressen

Informatie en vaardigheden
U-Centraal geeft jaarlijks de Plusgids uit, met een schat aan informatie voor onder meer ouderen. Lees meer over de Plusgids 2024.

Daarnaast biedt U-centraal cursussen en bijeenkomsten aan. Je krijgt nuttige informatie of leert vaardigheden die je helpen bij specifieke gebieden en momenten in je leven. Denk aan omgaan met geld rond je pensioen of een workshop leuke dingen doen. Er zijn ook cursussen voor mensen die de Nederlandse taal minder goed spreken. Kijk voor meer informatie op www.u-centraal.nl of bestel het groepenboekje via groepen@u-centraal.nl of T 030-2361770. 

Zingeving en levensvragen
De organisatie Zin in Utrecht organiseert in acht Utrechtse wijken elke maand bijeenkomsten rond het thema: Nooit te oud om te groeien. Daar kun je als senior, samen met leeftijdsgenoten, bezig zijn met onderwerpen als Luisteren, Relaties, Wonen. De bijeenkomsten zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
GeĆÆnteresseerd? Kijk eens op de site of bel: 030-6626814.    

Onze boekenkast
Wij komen regelmatig boeken tegen over het thema goed en gezond ouder worden. Als ze ons de moeite waard lijken, zetten we ze in onze boekenkast. Neem hier een kijkje.  

Colleges voor iedereen
Via Oud Geleerd, Jong Gedaan volgen senioren interactieve colleges die door studenten worden gegeven. Dit kan tijdens bijeenkomsten die worden georganiseerd en via internet. De colleges zijn er voor iedereen: je hoeft niet al een studie achter de rug te hebben om met plezier te kunnen deelnemen.

Senioren Journaal
Voor wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen is er het Senioren Journaal. Deze gratis digitale nieuwsbrief verschijnt iedere werkdag en verzamelt berichten uit het hele land over wonen, vitaliteit, pensioenen en veel meer. Op de website staan de nieuwsberichten van de afgelopen maanden per thema op een rij. Aanmelden doe je met je naam en mailadres.

Gilde Utrecht
Leer Utrecht kennen! Wandel of fiets met een gids door de stad, volg een lezing of cursus. De vrijwilligers van Gilde Utrecht vertellen je alle wetenswaardigheden over de Domstad. Ken je de stad al op je duimpje? Meld je dan zelf aan als vrijwilliger.