sluiten

Waar bent u naar op zoek?

‘Ik vind de Plusgids een fantastisch gidsje’

Hij is er weer! De nieuwe Plusgids. Dit handige boekje wordt ieder jaar geactualiseerd en wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Vooral ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids.

De Plusgids: wegwijzer naar een leuker en gemakkelijker leven
Het voorwoord in de Plusgids is dit jaar geschreven door de nieuwe directeur van U op leeftijd, Yvon Hoogendijk: ‘…In Utrecht zijn heel veel organisaties en initiatieven voor en door ouderen. En het mooie is: ze zijn allemaal te vinden in deze Plusgids. Ik vind het een fantastisch gidsje. En vooral ook heel belangrijk dat zo’n boekje op allerlei plekken in de stad gewoon gratis verkrijgbaar is. Zelfs als je digitaal vaardig bent, is het vaak best ingewikkeld om online te vinden wat je nodig hebt. Hierdoor lopen mensen van alles mis. In de Plusgids zien Utrechters wat er in onze stad allemaal voor hen geregeld en georganiseerd is. Zo kan iedereen gemakkelijk vinden wat voor hem of haar van belang is.’

Inwoners van Utrecht kunnen het boekje gratis afhalen
De Plusgids 2024 is online beschikbaar en vanaf half februari kunnen alle inwoners van Utrecht het boekje gratis afhalen bij buurtteams, buurthuizen, woonzorgcentra, bibliotheken, gezondheidscentra, huisartsen en natuurlijk bij U Centraal.