sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Mobiliteit

Verlenging gratis ov-abonnement

Senioren die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor een gratis ov-abonnement voor de (buurt)bus en tram in de provincie Utrecht tot eind 2024. Vanaf het najaar van 2022 bestond deze mogelijkheid al.  
 
Hoe vraag ik een nieuw abonnement aan? 
Deze voorwaarden gelden voor het aanvragen van een gratis ov-abonnement:
– je bent 66 jaar of ouder,
– woont in de provincie Utrecht en
– hebt als alleenwonende een bruto inkomen van niet meer dan € 22.200 per jaar. Voor samenwonenden is het bedrag vastgesteld op niet meer dan € 30.200 per jaar.

Voor de aanvraag heb je een persoonlijke ov-chipkaart nodig en een inkomstenverklaring van de Belastingdienst. Dien zo snel mogelijk een aanvraag in, want op is op. Een aanvraag kan tot 1 september 2024 worden ingediend. Dit kan digitaal, maar vind je dat lastig dan kan je bellen met het nummer 0475-772189. Kijk hier voor meer informatie en digitale aanvraag. 
 
Ben je al in het bezit van een gratis ov-abonnement? 
In dat geval gaat de verlenging automatisch in. Je moet wel je abonnement opnieuw opladen op je persoonlijke ov-chipkaart. Dat kan bij de Primera/Jumbo/AH, op een treinstation of bij een tramhalte in Utrecht, Nieuwegein of IJsselstein:   
– Leg je persoonlijke OV-chipkaart in de U-OV ticket automaat om je gegevens te bekijken. 
– Selecteer Ophalen bestelling. 
Nadat je je bestelling hebt opgehaald, is het abonnement geactiveerd op je OV chipkaart. Op het treinstation kun je je actuele abonnementen rechtsboven op het scherm van de automaat inzien. Bij een tramhalte vind je dat onder Mijn kaartgegevens.

Beeld: Pixabay