sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Werkgroep Mobiliteit


Vervoer en de mogelijkheden om in beweging te blijven, hebben voor senioren direct invloed op prettig wonen, een goede gezondheid en het tegengaan van eenzaamheid. Ook al heb je een leuke en toegankelijke woning, zonder goed openbaar vervoer of regiotaxi is het lastig om vrienden of activiteiten te bezoeken. Zo kun je afgesloten raken van de buitenwereld. Goede looppaden en veilig fietsen in de eigen buurt maken het aantrekkelijk om meer te bewegen. Dagelijks bewegen houdt de conditie op peil en versterkt de spieren en balans. Waardoor je langer vitaal thuis kunt blijven wonen. En zo is het kringetje rond!

Hoe kan ik bijdragen?
Genoeg reden voor U op leeftijd om een Werkgroep Mobiliteit te starten. Inmiddels hebben we drie leden. Aanvulling met meer mensen is van harte welkom. De werkgroep heeft voor dit jaar een kort werkplan opgesteld en kan je hulp hierbij goed gebruiken.   

Met deze onderwerpen gaan we aan de slag 
1. Verschillende wijken in Utrecht hebben vervoer binnen de eigen wijk en omgeving. Denk aan de buurtbus en aan Automaatje. Om welke wijken gaat het, wat is de beschikbaarheid, onder welke voorwaarden kun je hier gebruik van maken? We willen een overzicht maken en delen met de senioren in Utrecht.   
 
2. Veilig fietsen is een onderwerp dat de werkgroep goed in de gaten houdt. Er komen steeds nieuwe soorten fietsen die erg snel gaan. Voor senioren kan dit een gevoel van onveiligheid met zich meebrengen. Hier gaat de werkgroep extra op letten.  
 
3. Met het autoluw maken van de stad Utrecht, moet er ook aandacht blijven voor senioren die minder mobiel zijn.  
 
4. En dan is er de regiotaxi waarbij in de toekomst een en ander in de financiering gaat veranderen. Door samen te werken met anderen, komen we op voor de senioren die afhankelijk zijn van de regiotaxi.

Hoe kom ik meer te weten?
Wil je meer informatie of een keertje komen kennismaken? Je bent van harte welkom! Stuur via onderstaande knop een berichtje, en we nemen contact met je op. Of bel ons op maandag of donderdag via 06 8350 5096.

Klik hier om contact te leggen met de werkgroep