sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Beter voorkómen … 

Als senior hoor je steeds vaker: ‘Denk aan je toekomst! Bedenk hoe je wilt wonen. Onderhoud je sociale contacten. Probeer fit te blijven’.
De overheid zet daarmee in op preventie: het voorkómen van kwalen en ongelukken. Daar vallen ook de Valpreventie-cursussen onder die de gemeente Utrecht gratis aanbiedt.  

Bewegen is belangrijk voor lijf en leden. De oefeningen die in de cursus Valpreventie aan bod komen, zorgen dat je letterlijk steviger in je schoenen komt te staan. Zo kun je jezelf veel ellende besparen. In Nederland komt elke vier minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp terecht door een val. Dagelijks overlijden ongeveer elf 65-plussers aan de gevolgen van een valongeval.  

Beter in balans zijn, kan vallen voorkómen. En dat geeft ook meer zelfvertrouwen, bijvoorbeeld om zelfstandig de deur uit te gaan. Kijk daarom op de site Vallen Voorkomen  Vallen Voorkomen – Valpreventie in de wijk (vallen-voorkomen.nl). Daar vind je waar in je eigen wijk in Utrecht een cursus gegeven wordt. Kom je er niet uit? Mail dan naar info@vallen-voorkomen.nl. of bel naar Linda Willemsen, beweegmakelaar Zorg en Sport: 06 83 44 32 23.