sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Actieve senioren

Ik ben nu bijna vier jaar uw Seniorenburgemeester, een taak die mij veel voldoening geeft. Hieronder een klein overzicht van enkele taken die ik dit jaar heb verricht.

In maart sprak ik op verzoek van U op leeftijd met een groep dames op Kanaleneiland met de naam ‘Zinvol ouder worden’. Zij ondervonden een aantal knelpunten: bezuinigingen op ouderenzorg, weinig thuishulp, lange wachttijden, sluiting van verpleeghuizen en veel eenzaamheid bij ouderen. De dag na ons gesprek kreeg ik een e-mail van de initiatiefneemster van deze groep hierover. In overleg met haar heb ik haar mail naar alle voorzitters van de politieke partijen gestuurd met de vraag of zij deze mevrouw wilden antwoorden. Alleen Jantine Zwinkels van het CDA heeft dat gedaan. Ik heb bij de volgende gespreksronde, waarbij Jantine ook aanwezig was, gezegd dat ik het een schande vond dat verder niemand vanuit de politieke partijen had gereageerd.

In het Bartholomeus Gasthuis mocht ik het tien meter lange kunstwerk Stroke II onthullen, dat de kunstenares Marja Potters aan het huis had geschonken.

Ook werd ik uitgenodigd bij de Derde Helft op het Herculesveld in Voordorp. Bij de Derde Helft kunnen senioren samen sporten, een kaartje leggen, een wandeling maken en natuurlijk samen onder het genot van een lekker kopje koffie gezellig bijkletsen. Op de dag dat ik er was, vierden zij hun vierjarig bestaan. Het is fijn om te zien hoeveel plezier de aanwezigen hebben op zo’n ochtend. Voor het vijfjarig bestaan ben ik al uitgenodigd!

Op dezelfde plek woonde ik eind september de bijeenkomst ‘Een kijk in de wijk’ bij. Half oktober was ik aanwezig bij het Open Huis van dagactiviteitencentrum De Gildenborgh op de Beneluxlaan. Ik sprak met een aantal senioren die daar wekelijks gebracht en gehaald worden. Een mooi initiatief voor de senioren van het Kanaleneiland.

Mocht u mij nodig hebben, ik sta voor zover mogelijk voor u klaar.

Corrie Huiding-Stomp, oktober 2023

Foto: Ries Adriaanse